5 ting du bør vide om vin

Her kommer 5 ting du bør vide om vin:

1. Vin er ikke bare vin

Vin er et meget kompliceret emne, der har mange forskellige variationer. Dette skyldes at en vin kan være lavet på utallige forskellige druetyper, fra forskellige lande og fra forskellige årgange. Det er dermed meget svært at sige, hvilket vin der er det bedste.

2. Vin er ikke mad

Der er mange der tror at hvis man drikker en vin der passer til maden, så vil det smage bedre. Dette er ikke sandt, da det er vinen der bestemmer hvordan den skal smage, og maden kan ikke gøre vinen bedre.

3. Vin og vind

Når man taler om vind, så er det faktisk vinden der bestemmer hvilken druetype, der skal dyrkes hvor. Dette betyder, at hvis man vil have en vin der passer til det danske klima, så skal man dyrke druetyper som passer til det, og ikke druetyper som passer til det italienske klima.

4. Hvilken vin skal jeg vælge?

Dette er et spørgsmål mange stiller sig selv. Der er mange ting, man skal tage hensyn til, når man skal vælge en vin. Hvilken druetype er den lavet på, hvor er den lavet, hvilket år er den fra osv. Man skal derfor vurdere disse ting, når man skal vælge en vin.

5. Hvilket vinhus skal jeg vælge?

Det er igen mange forskellige ting, man skal tage hensyn til, når man skal vælge et vinhus. Hvilke vintyper laver de, hvor kendte er de, hvilket prisleje har deres vine, hvilke vine laver de, osv. Det er derfor vigtigt, at man undersøger dette, når man skal vælge et vinhus.

Bonus: Viden om Shiraz

Shiraz er en populær vin, der ofte bliver serveret på restauranter og i vinbutikker. Men hvad er shiraz egentlig, og hvordan passer den til mad? Shiraz er en druesort, der stammer fra Frankrig. Druen blev først dyrket i Bordeaux-regionen, men i dag bliver den også dyrket i mange andre lande, herunder Australien og Sydafrika. Shiraz er en tør vin, hvilket betyder, at der ikke er tilføjet sukker til vinen. Shiraz er en rødvin, der ofte har en dyb og kraftig farve, og så passer Shiraz godt til kraftig mad, f.eks. stegt eller grillet kød. Shiraz er en vin, der kan lagres i flere år. Dog er det ikke alle shiraz-vine, der er lavet til at lagre så længe.

Nyeste