Cards Against Humanity (CAH) er et populært og sjovt selskabsspil, der har taget verden med storm. Det er et spil, hvor du danner uhyrlige sætninger ved at kombinere et spørgsmål eller udsagnskort med et eller flere svarkort. Spillet adskiller sig fra andre selskabsspil ved dets sorte humor og ofte politisk ukorrekte sætninger. Men hvad er der ellers at vide om dette spil? Hvordan spiller man det? Og hvorfor er det sådan en stor succes? Det vil vi undersøge i denne artikel.
Cards Against Humanity blev udviklet i USA af skaberne Max Temkin, Josh Dillon, Daniel Dranove, Eli Halpern, Ben Hantoot og David Munk. Spillet blev lanceret i 2011 og har sidenhen opnået en stor fanskare over hele verden. Spillet består af et sæt spørgsmålskort og et sæt svarkort. Hver spiller får en håndfuld svarkort, og en spiller trækker et spørgsmålskort, som de øvrige spillere skal lægge deres svarkort i rigtig rækkefølge til. Dommeren, som er den spiller, der trækker spørgsmålet, vælger derefter det sjoveste eller mest relevante sætning som vinderen.
Cards Against Humanity har vundet popularitet for sin sorte humor og ofte politiske ukorrekte sætninger. Spillet adskiller sig markant fra andre selskabsspil, da det giver mulighed for at udtrykke sig på en sjov og uhæmmet måde. CAH har også en tradition for at producere udsagn og spørgsmål, der konstant er opdateret efter hvad der sker i verden, hvilket har medvirket til spillets fortsatte succes. Derudover giver spillet mulighed for at udforske forskellige side af en persons personlighed og humor, som ellers ikke ville komme til udtryk.
Men ud over det sjove og kontroversielle aspekter, har Cards Against Humanity også et moralsk og socialt ansvar. I 2013 lancerede spillets skabere en særlig “Holiday Hole”, der skulle samle penge ind til at fylde et dybt hul på en åben mark i stedet for at tilbyde spillets fans en traditionel Black Friday-rabat. Spillets skabere er også kendt for at donere en del af deres overskud til velgørenhed.
Cards Against Humanity er ikke kun en spiloplevelse, men også en kulturelle bevægelse. Der er dannet adskillige Facebook-grupper, subreddit og buzz omkring spillet. CAH har også ført til oprettelsen af alternative versioner af spillet, som har trukket mere bestemte interessegrupper. For eksempel er der en lige så populær dansk version af spillet, der henvender sig til danske fans af spillet.
Cards Against Humanity er meget mere end bare et spil. Det er en kulturel bevægelse, der tillader spillere at udtrykke sig på en sjov og uhæmmet måde. Det er ikke for alle, men det er et must-try for dem, der er åbne for sort humor og at udfordre deres egen personlighed og adfærd. Det er også et spil, der vurderer moralsk og socialt ansvar alvorligt, både gennem velgørenhedsaktiviteter og ved at give et rum til sociale debatter og eksperimentering med humor og kreativitet. Så tag et sæt kort og spil løs!