Gaveguide: Lav din helt egen pakkekalender

De kolde efterårs og vintermånederne begynder langsomt at vise sig, og inden vi har set os om, står vi i december, med kun få dage til den berigende juleaften. Forkæl dine børn eller dine nærmeste med en pakkekalender, hvor hver dag fyldes med små glædebringende gaver. Læs med, hvor vi guider til at lave din helt egen pakkekalender.

Julen er hjerternes fest, og handler i høj grad om at glæde sine nærmeste. Hvilken bedre anledning er der til dette, end en pakkekalender fyldt med daglige overraskelser, der gør de lange vinterdage lettere at komme igennem? En pakkekalender skal være kreativt veludført med alt fra finurlige genstande som slim til bamser og brugbare skoleting der styrker leg og læring. 

Pakker udover det sædvanlige

Måden hvorpå man overrasker bedst muligt, er ved at give en gave, der overgår ens naturlige tankegang og som ikke ville være til at forudse. Slim adskiller sig fra det traditionelle legetøj og giver anledning til kreativ leg hvor kun fantasien sætter grænser. Stræk og form slim og skab din egen eventyrlige historie. Udover slim findes der også øvrige finurlige gaver i form af spil eller motorisk legetøj der rækker udover det sædvanlige.

En pakkekalender består af små gaver hver dag, og hver enkelt gave behøves derfor ikke koste den store formue, hvis blot der er lagt en kærlig tanke bag. Flere forretninger tilbyder sjove små gaveideer i et rimeligt prisniveau.

Sådan gør du

En pakkekalender er relativt simpel at lave, og giver plads til egen fortolkning og kreativitet. Nogle af de mest anvendte og traditionelle måder til egen pakkekalender er ved brug af små fyldte poser, eller en kurv med indpakket gaver. Yderligere kan man også vælge at fastmontere de små gaver på en tørresnor og således sætte dem over sengen, i stuen eller over pejsen hvor pladsen tillader.

Den største udfordring ligger i at finde på de 24 små gaver, som nydeligt skal ligge klar og indpakket fra dag til dag. Har man ikke fundet alle 24 pakker inden d. 1, kan man vælge at der kun ligger en pakke tilgængelig hver dag, så alle 24 gaver ikke står fremme til frit skue.

Nyeste