Godt at vide om Elbiler

Går du og overvejer at investere i en Elbil? Så kan det give god mening at gøre sig klog på de forskellige fordele og ulemper, en Elbil medfølger. Det absolut bedste ved Elbiler er, at de er miljøvenlige. Dette fordi, at Elbiler, som navnet indikerer, udelukkende kører på El. En Elbil har derfor ingen forbrændingsmotor, men selvom du ved køb af en Elbil ikke længere skal bekymre dig om benzin eller diesel, trænger en Elbil stadig, at du lader den op. Læs med her og få mere at vide om Elbiler. 

Elbiler er efterhånden begyndt at indvinde på bilmarkedet, og det er i stigende grad blevet meget populært at udskifte benzinkøretøjer med de batteridrevne elbiler. Til trods for elbilers popularitet er erhvervelsen af en elbil sjældent billig. Selvom det generelt set er langt billigere at køre på strøm end på benzin, så har elbiler et større værditab end en dieselbil, da elbilers batterier hurtigt slides op og er dyre at udskifte. Inden du køber en elbil, bør du altså gøre dig nogle grundige overvejelser. 

Fordele og ulemper

De helt store fordele ved elbiler er selvfølgelig, at de er miljøvenlige. Udover dette har elbiler blandt andet følgende fordele; automatgear, ingen emission, støjsvag og høj genslagsværdi.

Ulemperne er til gengæld, at batterierne er dyre at udskifte, de fleste elbiler er ikke godkendt til anhængertræk og længere ture skal planlægges med ladepauser. 

Er du allerede klar på at købe en elbil, anbefales en Renault Zoe, som er 100% elektrisk. 

Parkeringsforhold

En anden klar fordel er midlertidigt, at mange kommuner heriblandt Københavns kommune, ihærdigt forsøger at erstatte ‘normale’ parkeringspladser ud med ladestandere til elbiler. 

Tænker du på at erhverve dig en Renault Zoe i skrivende stund, skal du inden for de næste par år ikke bekymre dig om at finde parkeringspladser i samme grad, som når du kører i din benzindrevne bil. 

Sådan lades en elbil

Ni ud af 10 opladninger af din Renault Zoe vil foregå i hjemmet og opladningen kan oftest tage mellem 3-6 timer. Derfor giver det typisk mening af oplade elbilen i løbet af natten eller imens, du er på arbejde. 

Nyeste