Guide: Hvilke pandelampe skal jeg vælge?

En pandelampe kan være anvendelig i mange sammenhænge, hvad end det er i forbindelse med udførelsen af arbejde, aktiviteter eller anden form for bevægelse. Hvilken pandelampe man bør vælge, adskiller sig dog ud fra hvilke forhold der gør sig gældende. I denne artikel har vi derfor samlet en guide for at hjælpe dig som læser derude med at finde den helt rigtige pandelampe.

Markedet for pandelamper er i dag overraskende stort, og alle er udstyret med særlige specifikke funktioner, der uden den fornødne viden, kan være svært at navigere i. Vigtigt er det dog, at man finder en pandelampe som er anvendelig til det rette formål, for derved at kunne fuldføre sin aktivitet oplyst og i fuld tryghed.

Komfortabelt design

Det første trin i retning mod valget af en pandelampe, er at foretage en række mål at sit hoved for således at kunne finde et design der er komfortabelt og passer til ens hovedets udformning. Pandelamper skal sidde tæt til hovedet, uden hverken af stramme eller på anden vis føles ubehageligt. Hvis ikke den gør dette, vil man risikere at opleve gener undervejs i sin udførelse af aktivitet, hvilket vil være forstyrrende for ens bevægelses- og koncentrationsevne. 

Kraftigt Nattelys

Det er vigtigt at ens pandelampe er udstyret med et kraftigt nattelys for derved at kunne oplyse alt hvad man foretager sig. Dette skaber den største tryghed, og hjælper således med skabe overblik over hvad man enten har i hænderne eller hvad man kan forvente at møde foran en.

Pandelamper med en lumen på omtrent 250 – 300 eller derover, vurderes at udgive tilstrækkelig kraftigt lys, så man også kan anvende pandelampen i helt dulmende mørke. 

Modstandsdygtig og lang batteritid

Hvis pandelampen skal anvendes udendørs til forskellige aktiviteter, kan det være en fordel at investere i en pandelampe som er modtålelig over for alt slags terræn og vind og vejr. Dette er i tilfælde af, at man eventuelt taber sin pandelampe i grus eller en vandpyt beliggende på vejen.

Ikke alle pandelamper egner sig til mange timers brug. Er man derfor på jagt efter en pandelampe i arbejdssammenhænge, kan det være essentielt at søge efter en pandelampe med lang levetid. Disse koster ofte lidt mere, men vil i det lange løb, være alle pengene værd.

Nyeste