Guide: Sådan finder du den perfekte elcykel

Elcyklen har indtaget samfundet med storm, og vundet indpas i mange danske borgers hjerte. Den famøse elcykel gør dagligdagen nemmere, og er et miljøvenligt alternativt transportmiddel til bilen. Derudover adskiller den sig fra den traditionelle, og byder derfor på mange fordele. Læs med, hop på trenden, og find også selv den perfekte elcykel.

Der er ingen tvivl om, at det ville være meget nemmere at sætte sig ind i bilen, og trille afsted mod arbejdet eller dagligdagens øvrige gøremål. Med en elcykel får man både god motion, frisk luft og man sparer uendelig mange minutter, til sammenligning med den traditionelle cykel. Det er på mange måder et sandt vidunder af transportmiddel, hvilket flere og flere også begynder at få øjnene op for. Benyt dig af et godt elcykel tilbud, tag del i fællesskabet og vær en af de mange, der benytter en elcykel.

Vælg en model

Ligesom den traditionelle cykel, findes elcyklen også i alverdens modeller både som almindelig damecykel, en biker eller den klassiske herrecykel. Udvalget er stort, og de findes i en bred afskygning af diverse farver, designs og type. Start derfor med først at finde ud af hvilken model du er på udkig efter, for derved at skærpe kravene og gøre søgningsprocessen nemmere.

Frontmotor, centermotor eller baghjulsmotor?

En elcykel drives, som navnet antyder, af el, hvorved en elmotor, får strøm gennem et batteri. Denne elmotor kan dog være placeret forskellige steder på cyklen, hvilket er af stor betydning for, hvordan cyklen fungerer. 

Frontmotor

Vælger man en elcykel med frontmor, vil elmotoren være placeret ved forhjulet. Denne type cykel er oftest billigere og velegnet til korte eller mellemlange ture. Frontmotoren skaber en anden vægtfordeling, hvorved cyklisten får stor hjælp til at bære cyklen fremad.

Centermotor

Elcykler med en centermotor har en bedre vægtfordeling, og cykeloplevelsen vil derfor til sammenligning med en traditionel cykel. Forskellen ligger dog i, at man vil opleve en automatisk større lethed, der gør det nemmere at cykle længere distancer.

Baghjulsmotor

En baghjulsmotor kan være særlig behjælpelig hvis man ofte cykler i et terræn med høje og stejle bakker. Ved en baghjulsmotor overføres kraften til baghjulet i den mest direkte form, hvilket giver en støjsvag og vibrationsfri udnyttelse af elmotoren.

Nyeste