Hvor tidligt kan man tillade sig at finde julepynten frem?

Der sker noget helt særligt i de sidste måneder op til jul, som synes at hænde hver år. Der opstår en debat om hvorvidt juleprodukter og julehumør er for tidlig på den eller ej. Det er lidt som om at der i de efterårsmåneder ikke sker det store udover at julens kommen nærmer sig, og der dermed er tid til enten at brokke- eller glæde sig. 

Måske har du lagt mærke til, at der i allerede i slutningen af oktober og specielt i starten af november, hvert år opstår en lidt speciel stemning i samfundet. Julen er en af årets største højtider, og den er så nichebaseret og traditionsfyldt, at den nærmet overtager hele verden i den måned hvor den står på.

Derfor snakker vi også meget om den, og vi begynder faktisk ret tidligt. Hvert år hænder det at der opstår en debat, som vi tager op igen og igen om hvorvidt og hvornår julen må starte. Teoretisk set findes der i debatten om julemusik, julestemning, julepynt, og juleprodukter 3 forskellige mennesker.  Og du kender helt sikkert en af hver. Hvor du selv står i debatten må du selv vurdere. 

Den som allerede står klar med julepynten

Du kender helt sikkert den type, som står klar med julepynt og gerne vil pynte op så snart vi har fjernet græskarne fra hoveddøren og lagt vores halloween kostumer væk. Typen der aldrig kan dy sig for at købe mere julepynt, og som aldrig synes det er for tidligt at høre julemusik. 

Den som nægter at anerkende julen før det er den 1. december

I modsætningen til dem som elsker julepynt og ikke kan starte tidligt nok, er der den type som synes at julestemningen kommer lidt for tidligt. Her skal julen ikke træde ind af døren før vi rammer d. 1 december, og brokker sig gevaldigt hele vejen i gennem november over hvor tidligt man er gået i gang med juleprodukterne. 

Den som er i Schweiz

Til sidst er der en type, som står ved siden af de andre og som egentlig er fuldstændig ligeglad. For dem er jul bare jul, og om nogle starter før og om nogle starter senere, betyder ikke det store. Ja praktisk talt er de bare i Schweiz. 

Nyeste