Luftgeværer til alvor og sjov

Hvis man er jæger, så har man ofte mere end et haglgevær. Det er et våben, der kræver forsvarlig opbevaring. Et jagtgevær er ikke på nogen måder legetøj. Hvis man har store børn, vil de ofte vise interesse for at skyde, hvis de ser deres forælder gå på jagt. Det har altid været sjovt at skyde til måls efter dåser og papkasser og andre ting. Det er Hvis man har rotter på ejendommen, så kan man holde dem nede ved at skyde dem med et luftgevær.

Et godt luftgevær kan bruges til mange ting. Er du generet af rotter på ejendommen, så er en af mulighederne for bekæmpelse at nedskyde dem med et luftgevær. Man kan også bruge det til at skyde til måls med. Det er en sjov beskæftigelse, der oplærer en i at tage ordentligt sigte, så man kan ramme plet. Hvis man har store børn, som interesserer sig for skydning, kan et luftgevær være vejen ind til et begyndende kendskab til jagt.

Skydeskiver og tilbehør

Hvis man skal træne i at ramme plet, så er det en god ide at anskaffe sig en skydekasse med tilhørende skydeskiver. Man kan bruge mange timer med ungerne, når man konkurrerer om hvem der kan ramme plet flest gange. Det er god træning for både motorik og koncentration. Og det er også god træning i at lære at omgås våben med den fornødne forsigtighed.

Og bliver ungerne dygtige nok til at skyde, så kan de hjælpe med at aflive rotter. Med et luftgevær kan man ramme en rotte på pæn afstand med et dræbende skud. Også dette er god træning for både børn og voksne. Er det svært at ramme på afstand, så kan man købe et kikkertsigte, som man kan montere på sit luftgevær. Det giver større præcision og træfsikkerhed.

Forsigtighed er altid vigtigt

Selvom man ikke behøver jagttegn for at købe et luftgevær i lav kaliber, så er det alligevel vigtigt at pointere, at et luftgevær er et våben, der skal håndteres med forsigtighed og respekt for både mennesker og dyr. Læs mere på huntinglife.dk.

Nyeste