Sådan vasker du dit uldtøj på den rigtige måde

Uldtøj er et af de rareste tøjstykker, vi har i vores garderobe. Det er varmt, blødt og behageligt at have på, men det er også tilbøjeligt til at blive grimt og kedeligt, hvis det ikke vaskes på den rigtige måde. Derfor skal du følge disse råd, når du vasker dit uldtøj:

Brug det rigtige vaskemiddel

Det er vigtigt, at du bruger et vaskemiddel, der er beregnet til uld. Du kan med fordel bruge et bedste uldvaskemiddel. Det er nemlig særligt mildt, så det er skånsomt for dit uldtøj.

Vask ikke for ofte

Det er ikke nødvendigt at vaske dit uldtøj for ofte. Uld er et materiale, der ikke holder på lugt, så det er fint at vente lidt med at vaske det. Hvis det er muligt, så vent til det er virkelig nødvendigt at vaske det, før du gør det.

Vask uldtøjet for sig selv

Det er en god idé at vaske dit uldtøj for sig selv. Det er ikke nødvendigt at vaske det sammen med andet tøj. Det er bedst at vaske det i koldt vand for at undgå, at det krymper. Dertil handler det også om at beskytte de andre stykker tøj fra at kunne vikle sig ind i uldtøjet eller hvis der eksempelvis er en lynlås, der kan ødelægge uldet.

Undgå for alt i verden at putte dit uld i tørretumbleren

Uld skal tørre på den naturlige måde og ikke i en tørretumbler. Det er det mest skånsomme for dit uldtøj. Hvis du ikke har mulighed for at trække det ud i det fri eller hænge det på en tørresnor, så er det bedst at hænge det på en bøjle og tørre det indendørs.

Sådan vasker du din uldkasket

De fleste vaskemaskiner har et uldprogram, som er designet til at vaske uldtøj. Hvis din vaskemaskine ikke har et uldprogram, så skal du udføre følgende:

  • Vask tøjet i koldt vand med et mildt vaskemiddel.
  • Hvis det er muligt, så brug et vaskemiddel, der er beregnet til uld.
  • Vask tøjer for sig selv.

 Hvis du følger disse råd, så kan du være sikker på, at dit uldtøj ikke kommer til at krympe eller går i stykker.

Konklusion

Det er ikke alle, der ved, hvor uld egentlig kommer fra. Det kan måske virke lidt mystisk, men uld er som sagt en fiber, der kommer fra dyr. Uld kommer fra får og er en fiber, der bliver brugt meget inden for mode og til tekstiler.

Nyeste