Sølvbryllup: Vigtige punkter du bør læse

Det kommer nok ikke som en overraskelse for dig, at når man har været gift i 25 år, så kan man fejre sølvbryllup. Så langt så godt. Det er desværre færre og færre, der i dag er så heldige at kunne fejre sølvbryllup, og det er er flere grunde til. Vi gifter os senere i livet end førhen, skilsmisseraten stiger, og så er der flere og flere par, der vælger ikke at blive gift, men derimod leve som kærester. Det betyder i praksis, at vi har mindre hyppige sølvbryllupper i kalenderen end før i tiden, men så kan man vende det til noget positivt og konstatere, at der så er det mere at glæde sig til, når sådan en begivenhed endelig kommer. For sølvbryllupper er rigtig hyggelige, men ved du egentlig nok om den slags festlige begivenheder? Test dig selv ved at læse med her.

Du må ikke glemme gaven til sølvbrylluppet
Selv om selskabet jo nok er det allervigtigste, så er gaven til et sølvbryllup altså også virkelig essentiel. En gave til sølvbryllup skal du have styr på lang tid forinden, for det er ikke bare sådan noget, man hurtigt finder på dagen inden, festen skal finde sted. Det er en stor ting at have været gift i 25 år, og derfor skal der også tænkes igennem på alle parametre – inklusive gaven til sølvbrylluppet. Men hvad skal den gave til sølvbrylluppet så indeholde, spørger du så? Det kunne for eksempel være en unik og personlig kærlighedsplakat, hvor ægteparrets navne, efternavne og dato for vielsen står på. Sådan en gave til sølvbrylluppet vil være helt perfekt og fungere som et evigt minde om den store dag. En gave til et sølvbrylluppet er allerbedst, hvis den er af personlig karakter, og det må man sige, at sådan en fin kærlighedsplakat er.

Gør noget ud af selve festen
Vidste du, at selve sølvbryllupstraditionen kom til Danmark fra Holland via Tyskland i 1800-tallet? Traditionerne er mange, og det er naturligvis ikke kun nok at gøre noget ud af selve gaven til sølvbrylluppet. Det er almindelig kutyme, at gæsterne medbringer æresport, morgenmad, kaffe, sanghæfter, og andet, når det elskende par skal vækkes om morgenen. Til selve sølvbryllupsfesten sidder kærlighedsparret sammen med den nærmeste familie (bruden på gommens højre side), og børnene er rangeret således, at den ældste sidder tættest på. Til aftenens begivenheder hører normalvis også en række taler, festsange og andre indslag til.

God inspiration og fifs
Der kan være meget at holde styr på til sådan fest, så når du først har klaret gaven til sølvbrylluppet, er det en god idé at skrive en liste over de ting, der skal klares. Slå dig evt. sammen med en toastmaster, der kan sørge for, at det hele kører på skinner, og at alle indslagene sættes i gang på det rigtige tidspunkt. Mangler du idéer til indslag eller underholdning, kunne det for eksempel være stoledans, limbo, tip en 13´er, diasshow med gamle billeder, festsange, tryllekunster, stand-up komiker, live musik, eller booking af noget helt særligt, som sølvbryllupsparret begge holder meget af. Det er dig, der kender dem bedst, så læg hovedet i blød og tænk over, hvad de igennem tiden har givet udtryk for, at de godt kan lide og bruger/har brugt meget af deres tid på.

Nyeste